Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gombapaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál édes-nemes pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:


A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, és a húsát apró kockákra vágjuk.


Az olajat lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és világosra pirítjuk. Beletesszük a gombát és a zöldpaprikát. Megszórjuk az ételízesítővel, őrölt borssal, meghintjük a pirospaprikával, és kb. 30 perc alatt lassú tűzön, lefedve rövid lére pároljuk. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel, majd simára keverjük a liszttel, és a kész gombához adjuk. Összekeverjük, és még egyszer jól felforraljuk. Galuskával, vagy tésztával tálaljuk.