Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Káposztás pacsni

Elkészítése:

Kb. 0,5 kg lisztből 3 dkg élesztővel, tejjel, sóval, cukor nélküli könnyű, kelt tésztát dagasztunk. Megkelesztjük, utána kinyújtjuk.

A kinyújtott tésztát négyszögletes darabokra vágjuk, mindegyikre ráteszünk egy jó evőkanál zsíron pirított, borssal, sóval ízesített káposztát. A négyszögletes lapokat gombóccá formázzuk, és egyenként óvatosan kinyújtjuk. Zsírral kikent tepsibe rakunk egy sort, megzsírozzuk, rárakunk egy másik sort és azt is megzsírozzuk. Meleg sütőben kisütjük. Tálra szedve ismét megkenjük kevés olvasztott zsírral. Egyszerűbben - és kevésbé zsírosan - úgy készíthető, ha a négyszögletes darabokat visszahajtjuk háromszög alakúra és úgy sütjük meg, mint a buktát szokás.