Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Savanyúleves

Hozzávalók:

 

  • 50 dkg sertéscomb
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál citromlé
  • izlés szerint
  • izlés szerint őrölt bors
  • izlés szerint petrezselyemzöld

A húst nagyobb szeletekre vágom és 2 liter hideg sós vízben felteszem főzni, amikor félig puha hozzáadom a hagymát, sárgarépát, fehérrépát, és fedő alatt puhára főzöm. Ha megpuhult a hús és a zöldségek is kiveszem, és kockákra vágom, a hagymát eldobom. A tejfölben elkeverem a lisztet, és behabarom vele a levest, sóval, borssal ízesítem, citromlével savanyítom, majd visszarakom a levesbe a felkockázott húst. Díszítésként zöldségeket, apróra vágott petrezselymet szórok a tetejére.